Asleep In The Valley Short Question And Answer | Asleep In The Valley

    Asleep In The Valley is a poem  written by French poet Jean – Nicolas-Arthur- Rimbaud  (1854 – 1891) who is famously known as the boy poet. He wrote his best poetry between the ages of sixteen and twenty. 

Asleep In The Valley

    Asleep In The Valley  is poem about war. Rimbaud had first -hand experience of war and understood the futility of war. He was soldier in the Dutch Colonial Army in 1876 . Rimbaud wrote this poem a year later when France was at war with Russia

    Form of the poem Asleep In The Valley –  Arthur Rimbaud uses the sonnet form. This poem is a perfect lyric. The poem has two stanzas of 4 lines each and two stanzas of three lines.  This sonnet is known as Italian sonnet also known as the Petrarchan sonnet.

Asleep In The Valley Short Question And Answer

Here we discuss some important short questions and answers of the “Asleep In The Valley” written by Arthur Rimbaud. Asleep In The Valley Short Question And Answer.

Asleep In The Valley Short Question And Answer
Asleep In The Valley

1. Where are the feet of the soldier placed? 

Ans Asleep In The Valley is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The feet of the soldier are placed among the flowers.

2. What is the soldier’s smile compared to? 

Ans – Asleep In The Valley is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The smile of the soldier is like an infant’s  – gentle and pure and innocent.

     ” His smile is like an infant’s – gentle, without guile”. 

3. Where does the stream leave ” Long strands of silver”? 

Ans – “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

 The stream leaves ” long strands of silver” from a small green Valley. 

     ” A small green Valley where a slow stream flows

And leaves long strands of silver on the bright”.

 4. Where does the soldier lie stretched? 

Ans – “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

The soldier lied  stretched in the heavy bushes and plants in a green sun- soaked bed. 

     ” Asleep; stretched in the heavy undergrowth, 

       Pale in his warm, green, sun- soaked bed”.

5. How does the poet bring out the innocence of the soldier in “Asleep In The Valley”? 

Ans– “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

 A very young Soldier lied stretched in the heavy undergrowth in a green sun- soaked bed and his feet among the flowers.  Through the soldier’s infant like smile the poet brings out the innocence of the soldier in  ” Asleep In The Valley”.

  ” His smile is like infant’s – gentle, without guile”.

6. Why is the soldier pale? 

Ans– “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The soldier is pale because of warm. 

        ” Pale in his warm”.

7. What is described as gentle , without guile? 

Ans–  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The smile of the soldier is described as gentle ,without guile. 

   “His smile is like an infant’s – gentle, without guile “.

8. How does the stream look like in the poem ” Asleep In The Valley “? 

Ans–   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The stream is silver and slow in the poem. 

“A small green Valley where a slow stream flows And leaves long strands of silver on the bright

Grass;” 

9. Why does the poet ask nature to keep the soldier warm? 

Ans–  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The poet asks nature to keep the soldier warm as the atmosphere was very cold, he may catch cold, but a gentle irony is here as the soldier is dead and cannot feel the cold anymore. 

  “Ah, Nature, keep him warm ;he may catch cold”.

10. What did the “two red holes” in the poem “Asleep in the valley ” signify? 

Ans–  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The “two red holes” Signified bullet wounds marked by blood.  

  ” In his side there are two red holes”.

11. What does the poet  ask Nature to do in the poem “Asleep In the Valley”? 

Ans –  Asleep In The Valley is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The poet asked nature to keep the soldier warm in the poem ” Asleep In The valley “.

  ” Ah, Nature, keep him warm ;he may catch cold. ” 

13. Write the full name of the poet of ” Asleep In The Valley ” . 

Ans–  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The full name of the poet is  Jean – Nicolas -Arthur- Rimbaud of “Asleep In The Valley” 

14. What is acting as the pillow to the soldier? 

Ans-  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   Fern is acting as the pillow to the soldier.

 ” A pillow made of fern beneath his head” . 

15. Which modernist movement did Arthur Rimbaud influence? 

Ans-   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    Arthur Rimbaud influenced modernist movement such as “Symbolism”,  ” Surrealism “, and ” Dadaism” . 

16. What does the smile of the soldier signify? 

Ans-   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The smile of the soldier signified pure and innocence. 

17. How does Rimbaud describe the stream? 

Ans –  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The stream is silver and slow and leaves long strands of silver.  This is how Rimbaud describes the stream. 

18. “Ah nature, keep him warm, he may catch cold”- which rhetorical device has been used here? 

Ans –  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    In the above quoted line irony has been used here. 

19. “They fill the hollow… ” What does hollow refer to? 

Ans-   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The hollow refers the valley that lies between the mountains and it fill with full of light. 

  ” They fill the hollow full of light ” . 

20. How is the smile of an infant’? 

Ans-  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The smile of an infant is pure, innocence and gentle. 

21. What can be seen on the soldiers side? 

Ans-  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    In Soldier’s side there are two bullet wounds marked by blood. 

  ” In his side there are two red holes” . 

22. What is the small green Valley filled with? 

Ans-  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The small green valley is filled with sun rays. And a slow stream flows from the small green Valley. 

23. Who are unable to disturb the soldier’s rest? 

Ans-  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   The humming insects are unable to disturb the soldier’s rest as the soldier in his eternal sleep means he is dead. 

24. What does the “heavy undergrowth” refer to? 

Ans-   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The “heavy -undergrowth” refer the bushes and plants. 

25. What is meant by sun – soaked bed? 

Ans-  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

   Here  Sun – soaked bed suggesting a kind of bed which receiving a lot of heat and light from the sun. And here the dead -soldier was lying on a green sun- soaked bed in the “Asleep In The Valley”.

26. What appeal does the poet make to Nature in the poem “Asleep In The Valley”? 

Ans-   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The poet makes an appeal to nature that nature to keep him warm though the soldier is dead and he cannot feel the cold anymore. So a gentle irony is working here. 

27.what are sun’s  Rays compared to in “Asleep In The Valley”? 

Ans –   “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    Sun’s rays compared to strands of silver in ” Asleep In The Valley ” . 

28. How is the soldier lying in the valley? 

Ans –  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The soldier is lying open – mouthed in the valley. 

“A soldier, very young, lies open – mouthed “.

29. What are the insects doing in the valley? 

Ans –  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

    The insects are humming in the valley and do not disturb the soldier’s rest. 

“The humming insects don’t disturb his rest”.

30.  “They fill the hollow of light” – what fill the hollow full of light ? 

Ans –  “Asleep In The Valley” is a poem about war written by Arthur Rimbaud who is famously known as a boy – poet and influenced modernist movements like symbolism , Surrealism and Dadaism.

     Sun’s rays fill the hollow full of light.

More Question:

Leave a Comment