The Eyes Have It MCQ Question Answer | The Eyes Have It Question Answer

class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion,2024 class 12 english suggestion,class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024, the eyes have it question answer, the eyes have it question and answer,

   the eyes have it class 12 questions and answers, the eyes have it saq question answer, the eyes have it question and answers, the eyes have it question & answer,the eyes have it question answer mcq, the eyes have it question answer saq, question and answer the eyes have it, the eyes have it class 7 question answer, the eyes have it question answer class 12, question and answer from the eyes have it

     The Eyes Have It is one of the famous short story written by Ruskin Bond who has written over 500 short stories. Here in this short story narrator is the speaker . The setting of this story is the train compartment where the narrator present a brief encounter with girl who boarded the train from Rohana.  Through the story reader can see the irony which is broken by the man who had entered the train compartment from saharanpur. Though the speaker and the girl both are blind but did not known to each other. 

The Eyes Have It MCQ Question Answer

The Eyes Have It Question Answer
The Eyes Have It

1.who did the narrator of “The Eyes Have It ” think to be formidable creatures?

Ans– In The Eyes Have It  the narrator thought aunt to be formidable creatures. 

2.where was the girl in the story “The Eyes Have It” getting off? 

Ans – In Ruskin Bond short story The Eyes Have It the girl getting off at Saharanpur. 

3.when did the girl wish to visit Mussoorie? 

Ans “The Eyes have It” written by Ruskin Bond is one of the famous short story. In this short story the girl wished to visit Mussoorie in October as the girl said “I love the hills Especially in October”.

4.what seemed to be tantalising to the narrator? 

Ans – In The Eyes Have It , when the girl getting off the train the girl said “Goodbye”. And the girl was standing very close to the narrator, so close that the perfume from her hair seemed to be tantalising to the narrator.

5.what did seem very anxious about in the story? 

Ans – In the short story The Eyes Have It  , the couple who saw the girl off ; they seemed very anxious about her comfort, and the women gave the girl detailed instructions as to where to keep her things, when not to lean out of windows, and how to avoid speaking to strangers.

6.How did the blind narrator perceive the outer world? 

Ans– In the short story The Eyes Have It  , the blind narrator perceived the outer world through his mind’ s eye.

7.How did the girl’s voice appeared to the narrator? 

AnsThe Eyes Have It is one of the famous short story written by Ruskin Bond. The narrator liked the sound of the girl’s voice. And the narrator also said that her voice had the sparkle of a mountain stream.

8.why is October is best time in the hills? 

Ans – In The Eyes Have It the girl who boarded the train from Rohana , she said that ” I love the hills, Especially in October”. October is the best time in the hills as the hills are covered with wild dahlias, the sun is delicious, and most of the tourist have gone, and the roads are quite and almost deserted.

7. What instructions did the girl’s parents give her? 

Ans– In the short story The Eyes Have It  by Ruskin Bond,  the girl’s parents gave her detailed instructions as to where to keep her things, when not to lean out of windows, and how to avoid speaking to strangers.

8. Why was the girl startled? 

Ans –  In the short storyThe Eyes Have It by Ruskin Bond, the girl was started because when the girl entered the train compartment the narrator asked him that  “Are you going all the way to Dehra? ” and the narrator sat in a dark corner. That is why  the voice of the narrator startled the girl.

9.what was heard at the door of the compartment at Saharanpur? 

Ans–  There were some confusion at the doorway. A man getting into the compartment stammered an apology. This was heard at the door of the compartment at Saharanpur in the short  story The Eyes Have It.

10.why did the girl consider the narrator to be lucky in the story ” The Eyes Have It”.

Ans– The girl considered the narrator to be lucky because the girl wished that she was going to Mussoorie  and the narrator going to Mussoorie in the story “The Eyes Have It” .

11. How do girls react to flattery, according to the narrator of the story ” The Eyes Have It “? 

Ans– According to the narrator of the story “The Eyes Have It” few girls can resist flattery.

12.what was the girl tired of? 

Ans – In the short story “The Eyes Have It” by Ruskin Bond, the girl was tired of that people telling her that she has an pretty face . 

13.what did the new traveller tell about the girl? 

Ans – The new traveller told about the girl that it was her eyes he noticed not her hair, she had beautiful eyes but they were of no use to her. She was completely blind in the short story “The Eyes Have It” .

14. What was the reaction of the girl when the author asked about her destination? 

Ans– The girl was startled and gave a little exclamation and said that ” I did not know anyone else was here ”  When the author asked about her destination in the short story “The Eyes Have It”.

15.How did the girl laugh hearing the narrator ‘s comment on flattery? 

Ans– The girl laughed pleasantly – a clear ringing laugh hearing the narrator’s comment on flattery in the short story “The Eyes Have It” .

16. What pretence did the author take on by moving towards the window ledge? 

Ans“The Eyes Have It” is one of the famous short story written by Ruskin Bond. In this story the narrator was totally blind. He moved easily along the berth and felt for window ledge. The window was open and the narrator faced it, making a pretend of studying the landscape.

17. When the train moved into the station where the girl got down, what were the first sounds that greeted the author’s ears? 

Ans– In the short story “The Eyes Have It” ,  the first sound that greeted the author’s ears were the shouting of porters and vendors and a high- pitched female voice, that voice must have belonged to the girl’ s aunt when the train moved into the station where the girl got down.

18.who came to Rohana to see the girl off? 

Ans– In the short story “The Eyes Have It” ,  a couple , probably parents of the girl came to saw the girl off .

19.what could the blind narrator see flashing by in his mind’ s eye?

Ans –  The blind narrator see telegraph posts flashing by in his mind’ s eye in the short story “The Eyes Have It” .

20. How did the narrator know that the girl wore slippers? 

Ans–  In the short story “The Eyes Have It” , the narrator knew that the girl wore slippers because   from the way they slapped against her heels.

21.what remark did the narrator make about people with good eyesight? 

Ans– In the short story “The Eyes Have It ” , the narrator remarked that it often happens that people with good eyesight fail to see what is right in front of them. They have too much to take in.

22.How did the girl describe the narrator? 

Ans–  “The Eyes Have It ” is one of the famous short story written by Ruskin Bond

   >> The girl said to the narrator that he is a very gallant young man ,  but “Why are you so serious” .

23.what were the eyes of the narrator in “The Eyes Have It” Sensitive to? 

Ans– The eyes of the narrator were  sensitive to only light and darkness in the short story “The Eyes Have It” .

24.Who broke into the narrator ‘s reverie? 

Ans–  In the short story “The Eyes Have It” , the man who had entered the train compartment from Saharanpur broke into the narrator’s reverie.

25.who would receive the blind girl at the destination? 

Ans– In Ruskin Bond’s one of the famous short story “The Eyes Have It” ,  the aunt of the girl would received the blind girl at the destination.

The Eyes Have It Question Answer

More Question:

hs english suggestion 2024, class 12 english suggestion 2024, hs 2024 english suggestion, 2024 hs english suggestion, english suggestion 2024 class 12, wbchse class 12 english suggestion 2024, class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion, 2024 class 12 english suggestion, class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024 – 

hs english suggestion 2024, class 12 english suggestion 2024, hs 2024 english suggestion, 2024 hs english suggestion, english suggestion 2024 class 12,wbchse class 12 english suggestion 2024, 

class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion,2024 class 12 english suggestion,class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024, the eyes have it question answer, the eyes have it question and answer,

   the eyes have it class 12 questions and answers, the eyes have it saq question answer, the eyes have it question and answers,the eyes have it question & answer,the eyes have it question answer mcq, the eyes have it question answer saq,question and answer the eyes have it,the eyes have it class 7 question answer,the eyes have it question answer class 12,question and answer from the eyes have it


HS English Suggestion 2024 উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন ২০২৪ : পশ্চিমবঙ্গ উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার সাজেশন ২০২৪ (West Bengal Higher Secondary Class 12th English Suggestion 2024) নিচে দেওয়া হল। এই West Bengal HS English Suggestion 2024 WBCHSE – পশ্চিমবঙ্গ উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন ২০২৪ MCQ, সংক্ষিপ্ত, অতিসংক্ষিপ্ত এবং রোচনাধর্মী প্রশ্ন ও উত্তর গুলি আগামী HS English 2024 – উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি ২০২৪ পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট। তোমরা যারা দ্বাদশ শ্রেণির উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2024 – HS English Suggestion 2024 খুঁজে চলেছো, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্নপত্র ভালো করে পড়তে পারো। উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষা তে এই সাজেশন বা কোশ্চেন (HS English Suggestion 2024 – উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2024) গুলো আসার সম্ভাবনা খুব বেশি।HS English Suggestion 2024 উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন ২০২৪ : পশ্চিমবঙ্গ উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার সাজেশন ২০২৪ (West Bengal Higher Secondary Class 12th English Suggestion 2024) নিচে দেওয়া হল। এই West Bengal HS English Suggestion 2024 WBCHSE – পশ্চিমবঙ্গ উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন ২০২৪ MCQ, সংক্ষিপ্ত, অতিসংক্ষিপ্ত এবং রোচনাধর্মী প্রশ্ন ও উত্তর গুলি আগামী HS English 2024 – উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি ২০২৪ পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট। তোমরা যারা দ্বাদশ শ্রেণির উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2024 – HS English Suggestion 2024 খুঁজে চলেছো, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্নপত্র ভালো করে পড়তে পারো। উচ্চ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষা তে এই সাজেশন বা কোশ্চেন (HS English Suggestion 2024 ..

hs english suggestion 2024, class 12 english suggestion 2024, hs 2024 english suggestion, 2024 hs english suggestion, english suggestion 2024 class 12, wbchse class 12 english suggestion 2024, class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion, 2024 class 12 english suggestion, class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024 – 

class 12 english suggestion 2024,hs english suggestion 2024,hs 2024 english suggestion,2024 hs english suggestion,english suggestion 2024 class 12,wbchse class 12 english suggestion 2024,class 12 english writing suggestion 2024,hs english test exam suggestion 2024,wbchse english suggestion 2024,hs english 2024 suggestion,2024 class 12 english suggestion,class xii english suggestion 2024,class 12 english suggestion,wbchse hs english suggestion

hs english suggestion 2024, class 12 english suggestion 2024, hs 2024 english suggestion, 2024 hs english suggestion, english suggestion 2024 class 12,wbchse class 12 english suggestion 2024, 

class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion,2024 class 12 english suggestion,class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024, the eyes have it question answer, the eyes have it question and answer,

   the eyes have it class 12 questions and answers, the eyes have it saq question answer, the eyes have it question and answers,the eyes have it question & answer,the eyes have it question answer mcq, the eyes have it question answer saq,question and answer the eyes have it,the eyes have it class 7 question answer,the eyes have it question answer class 12,question and answer from the eyes have it

class 12 english suggestion 2024,hs english suggestion 2024,hs 2024 english suggestion,2024 hs english suggestion,english suggestion 2024 class 12,wbchse class 12 english suggestion 2024,class 12 english writing suggestion 2024,hs english test exam suggestion 2024,wbchse english suggestion 2024,hs english 2024 suggestion,2024 class 12 english suggestion,class xii english suggestion 2024,class 12 english suggestion,wbchse hs english suggestion

hs english suggestion 2024, class 12 english suggestion 2024, hs 2024 english suggestion, 2024 hs english suggestion, english suggestion 2024 class 12, wbchse class 12 english suggestion 2024, class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion, 2024 class 12 english suggestion, class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024 – 

hs english suggestion 2024, class 12 english suggestion 2024, hs 2024 english suggestion, 2024 hs english suggestion, english suggestion 2024 class 12,wbchse class 12 english suggestion 2024, 

class 12 english writing suggestion 2024, hs english test exam suggestion 2024, wbchse english suggestion 2024, hs english 2024 suggestion,2024 class 12 english suggestion,class xii english suggestion 2024, hs english writing suggestion 2024, hs suggestion 2024, the eyes have it question answer, the eyes have it question and answer,

   the eyes have it class 12 questions and answers, the eyes have it saq question answer, the eyes have it question and answers,the eyes have it question & answer,the eyes have it question answer mcq, the eyes have it question answer saq,question and answer the eyes have it,the eyes have it class 7 question answer,the eyes have it question answer class 12,question and answer from the eyes have it

Leave a Comment