The Three Question Story Question Answer | Three Questions Questions And Answers Class 12

Three Question is one of the famous short tale written by Count Lev Nikolayevich Tolstoy who was a Russian writer of worldwide fame. His novels are marked by sharp psychological insights and graphic description of reality.

The Three Question Story Question Answer

The Three Question Story Question Answer
Three Question

    Through this tale of a Tsar who wanted to know the nature of appropriate counsel and action, Tolstoy reveals an illuminating notion about the duties of man. This simple tale is loaded with deep thoughts on the way human beings should conduct their actions. 

1. What was the first question of the Tsar? 

Ans – Three Question is one of the famous short story written by Leo Tolstoy.

 >>    The first question of the Tsar was that “How can he learn to do the right thing at the right time”.

2. What was the second question of the Tsar? 

Ans – Leo Tolstoy ‘s  short story Three Question  loaded with deep thoughts on the way human beings should conduct their actions.

>>   The second question of the Tsar was that “who are the people he most need, and to whom should he, therefore pay more attention than to the rest?”.

3. What was the third question of the Tsar? 

Ans – Three Question is a famous tale written by Leo Tolstoy, 

>>    The third question of the Tsar was that “What affairs are the most important and need his first attention”? . 

4.What did the wounded man promise to the Tsar? 

Ans –  In Leo Tolstoy’s short story Three Question ,  as the Tsar saved his life so the wounded man promised to the Tsar that if he live and if the Tsar wished it,  he will serve him as his most faithful slave and will bid his sons do the same.

5.what was the hermit doing when the Tsar came to take leave of him? 

Ans –  The hermit was outside, on his knees, sowing seeds in the beds that had been dug before the day when the Tsar came to take leave of him in the story Three Question.

6. What according to the hermit ,  is the most important thing to do ? 

Ans –  In the short story Three Question ,  according to the hermit the most important thing is, “to do good him with he had in present time because for that purpose alone was man sent into this life! “.

7.why did the Tsar put on simple clothes before meeting the hermit? 

Ans – In the short story Three Question , the Tsar put on simple clothes before meeting the hermit  because the hermit received none but common folk. 

8. How did the Tsar meet the hermit? 

Ans – The Tsar put on simple clothes and dismounted from his horse , leaving his body – guard behind, went on alone. This is how the Tsar meet the hermit in the short story Three Question.

9. Which part of the body Of the bearded man was injured in the story ” Three Question “? 

Ans – In the short story “Three Question” , Stomach was the part of the body of the bearded man was injured  as the man held his hands pressed against his stomach and blood was flowing from under them. 

10. Where did the hermit in ” Three Question ” live? 

Ans -The hermit lived in a wood which never quitted  in “Three Question”.

11 . Why did the man Want to take revenge? 

Ans-  In the short story “Three Question” ,  the man want to took revenge because the Tsar executed his brother and seized his property. 

12.whom did the hermit receive? 

Ans –  The hermit received none but common folk  in the story “Three Question”.

13.where did the Tsar fall asleep? 

Ans –  In the short story “Three Question” ,  the Tsar fall asleep on the threshold of the hermit’s hut and so soundly that he slept all through the short summer night. 

14.what was the hermit doing when the Tsar came to visit him? 

Ans – In the short story “Three Question”  , the hermit was digging the ground in front of his hut when the Tsar came to visit him. 

15. What is the full name of Leo Tolstoy? 

Ans –  The full name of Leo Tolstoy was Count Lev Nikolayevich Tolstoy

16. Why was the Tsar glad? 

Ans – The Tsar was glad to have made peace with his enemy so easily and to have gained him for a friend in the story “Three Question”.

17.what did the Tsar see on waking up in the morning? 

– In the tale “Three Question” , when the Tsar awake in the morning, it was long before he could not remember where he was and he saw that a strange bearded man lying in the bed and gazing intently at him with shining eyes.

18. How did the Tsar behaved with the wounded man? 

Ans -The Tsar unfastened the man’s clothing,  there was a large wound in the  man’s stomach. The Tsar washed it as best he could and bandaged this with his handkerchief and with a towel the hermit had. The Tsar again and again removed the bandage and rebandaged the wound in Three Question.

19 . Why did the bearded man rush to the hermit.? 

Ans –  The bodyguard of the Tsar recognized the bearded man and wounded him, so he held his hands pressed against his stomach and rushed to the hermit in “Three Question”.

20.why did the Tsar want to know the answers to the three question? 

Ans – The Tsar wanted to know the answers to the three question because if he knew this then he would never failed in anything he might undertake in “Three Question”.

21 . “… For the purpose alone was man sent into this life ” – for what “purpose” was man sent into this life? 

Ans – From the story “Three Question” We know that the most important time is “Now“, and most important man is he with whom you are and the most important affair is to do him good, because for that purpose alone was man sent into this life! 

22.what did the hermit say about the most important time to begin any action? 

Ans – In “Three Question”, the hermit said about the most important time that is important –  “Now” to begin any action. 

23.why did the Tsar go to the hermit? 

Ans- As the three questions occurred to a certain Tsar, many learned man answered to that questions but all the answers being different , the Tsar agreed with none of them. So the Tsar went to the hermit for asking him to answer three question in the short story “Three Question”.

24. What answers did the learned man give to the second question of the Tsar? 

Ans – In the story Three Question by Leo Tolstoy,  the learned man said that the people Tsar most needed were his councilors, others said the priests, the doctors, while some said the warriors were the most necessary to the second question of the Tsar. 

25. Why did the bearded man come to the woods? 

Ans-  The bearded man came to the woods for killing the Tsar on his way back as the Tsar executed his brother and seized his property in “Three Question”.

26.what was the hermit widely reowned for? 

Ans – The hermit was widely reowned for his wisdom in “Three Question”.

27.what according to the hermit what is the most important time? 

Ans – According to the hermit “Now” is the most important time in Three Question by Leo Tolstoy

28.why was the bearded man a sworn enemy of the Tsar? 

Ans- The bearded man a sworn enemy of the Tsar because the Tsar executed his brother and seized his property in “Three Question”.

29.why did the hermit spit on his own hand? 

Ans- The hermit spat on his own hand as he recommenced his digging and he was also frail and weak in Three Question.

30.why did the Tsar give the reward to none? 

Ans- The Tsar gave the reward to none because all the answers being different so he agreed with none of them in Leo Tolstoy ‘s story Three Question.

31.what did the bearded man come out of before the Royal guard wounded him? 

Ans-  The bearded man came out from his ambush before the Royal guard wounded him in the story  Three Question.

Three Questions Questions And Answers Class 12

More Question:

Leave a Comment